BOLNIŠNIČNA ŠOLA

Vpis otrok v javno osnovno šolo ureja Zakon o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06 – uradno prečiščeno besedilo, 102/07107/1087/1140/12 – ZUJF, 63/13 in 46/16 – ZOFVI-K), ki navaja da:

Osnovna šola vpisuje otroke v 1. razred v mesecu februarju za naslednje šolsko leto. Najmanj tri mesece pred začetkom pouka šola staršem otrok, vpisanih v prvi razred, izda Potrdilo o šolanju oziroma Obvestilo o odložitvi začetka šolanja (Vpis, 44. člen).

Več informacij in obrazce najdete na tem mestu.

"PRVI ŠOLSKI DAN, NI OBIČAJEN DAN, TO JE TVOJ NAJLEPŠI DAN!"

Vpis otrok v javno osnovno šolo ureja Zakon o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06 – uradno prečiščeno besedilo, 102/07107/1087/1140/12 – ZUJF, 63/13 in 46/16 – ZOFVI-K), ki navaja da:

Osnovna šola vpisuje otroke v 1. razred v mesecu februarju za naslednje šolsko leto. Najmanj tri mesece pred začetkom pouka šola staršem otrok, vpisanih v prvi razred, izda Potrdilo o šolanju oziroma Obvestilo o odložitvi začetka šolanja (Vpis, 44. člen).

Več informacij, povezanih z vpisom vašega otroka v osnovnošolsko raven izobraževanja, najdete tukaj. 

MIX KDAJ VODA VRESte se že kdaj vprašali, kdaj voda zares vre? Če malo posplošimo, se vsak šolar nauči, da voda vre pri 100°C. Ali res?

Kaj je pri vrenju vode tako posebnega? V projektnih urah so otroci in mladostniki v bolnišnični šoli z eksperimentom ugotavljali dejavnike, ki vplivajo na vrenje vode in opredelili njihov vpliv.

V bolnišničnem laboratoriju (beri bolniška soba) je voda zavrela pri 94°C. Zanimivo. Zakaj? Poleg splošnih znanih pogojev (zračni tlak, temperatura in nadmorska višina) so ugotavljali še, ali moč plamena, količina vode, čistost vode, čas segrevanja, velikost posode, materiali posode… vplivajo na vrenje vode.

In kje v Sloveniji vre voda pri 100°C? Če je lepo vreme, ob morju.

Če menite, da vodo zavremo samo s segrevanjem, vam zaupam, da je mogoče vodo zavreti tudi z ohlajanjem.

OMEJITEV VPISA 

Na povezavi https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ je objavljen seznam šol z omejitvijo vpisa 1. letnik srednje šole v šolskem letu 2022/2023.

VPIS S SŠ - STANJE PRIJAV

Aktualna informacija o trenutnem stanju za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/2023 bo danes, 7. aprila 2022, objavljena ob 14.00 na tem mestu https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/.

PRENOS PRIJAV 

Devetošolci in ostali učenci, ki naslednje šolsko leto 2022/2023 nadaljujejo izobraževanje v srednji šoli, morajo v skladu z rokovnikom oddati svojo prijavnico za vpis v srednjo šolo najkasneje do 4. aprila 2022. Kot je določeno z razpisom in rokovnikom pa imajo kandidati možnost, da potem do 25. aprila 2022 svojo prijavo iz kakršnihkoli razlogov morda prenesejo v drug izobraževalni program oziroma na drugo srednjo šolo. Povezava do obrazca za prenos prijavnice: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ 

PRIJAVA ZA VPIS V ZAČETNI LETNIK SREDNJE ŠOLE

Na tem mestu najdete "Prijavo za vpis v začetni letnik srednje šole". 

 

GRADIVO Z RODITELJSKEGA SESTANKA ZA STARŠE IN DEVETOŠOLCE, 9. 2. 2022

Vsebina prosojnic je dostopna tukaj. 

 

PREIZKUSI NADARJENOSTI  (OBRAZCI IN PRIJAVA)

Nekateri srednješolski programi določajo posebne vpisne pogoje, kot so: opravljen preizkus znanja in nadarjenosti, psihofizične sposobnosti ali izpolnjevanje športnih pogojev.

Več informacij na tem mestu. 

 

INFORMATIVNI DNEVI ZA VPIS V SREDNJO ŠOLO 

Spletni naslovi srednjih šol z dodatnimi informacijami glede izvedbe informativnih dni se nahajajo natej povezavi– Podravska regija je pod zaporedno št. 71.

 

RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE 2022/2023

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen Razpis za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/2023.

 

PROGRAM KARIERNE ORIENTACIJE 2021/2022

Program karierne orientacije 2021/2022, kjer so na enem mestu zbrane vse pomembne informacije ter datumi, ki se nanašajo na srednješolsko raven vašega izobraževanja.

razstava cvetjeMed 21. in 30 majem 2021 se je že osmič zapored zgodil Teden ljubiteljske kulture (TLK), največji praznik ustvarjalnosti v sodobni družbi.
Ker tudi v bolnišnični šoli izpostavljamo pomen ustvarjanja, še posebej na področju likovne umetnosti, smo na dopoldanskih likovnih delavnicah, kot je že v navadi, pridno ustvarjali in iskali v sebi svoj cvet ljubezni. Prelepa razstava bogati sejno sobo Klinike za pediatrijo, podpisali pa so se otroci in mladostniki psihiatrije. V sebi nosijo veliko ljubezni in sočutja, kar je v teh časih še posebej pomembno in vse to so podelili z nami.
»Notranja radost bo pomagala,
da bodo na površini zemlje vzklile rože miru, sreče in blaginje«.
grafit

Ingrid Ladinek Korez

Podkategorije

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke