AKTUALNO

TEDEN OTROKA

Pzpm TedenOtroka MAIL 1909rvi teden v oktobru se  po Sloveniji odvijajo različne delavnice, prireditve, predavanja in drugi dogodki namenjeni otrokom in zaradi otrok, ki jih organizirajo društva in zveze prijateljev mladine. V Mariboru bo druženje potekalo na Trgu svobode, od ponedeljka, 7. oktobra, do petka, 11. oktobra 2019. Natančen razpored dogajanja je dostopen na spletni strani ZPM Maribor.

Osrednja tema tokratnega tedna je »Naše pravice«. Izhodišče je pesem Toneta Pavčka z istim naslovom:

Pravica pravic je pravica živeti,
biti otrok, za srečo rojen,
tata in mamo ob sebi imeti
in jima padati veselo v objem.

Preberite več ...

TEDEN PROMETNE VARNOSTI

varnoV času med 7. in 12. oktobrom 2019 obeležujemo teden prometne varnosti

OŠBI-jevci se o pravilnem in odgovornem ravnanju pogovarjamo pri pouku, vključeni smo v projekte, napotke dobimo od staršev, veliko infomacij pa najdemo tudi na internetu. Vseh podatkov je zelo veliko, zato smo se člani skupnosti učencev šole odločili, da jih skupaj zberemo na enem mestu.  

Starši in učenci, vljudno vabljeni, da prelistate naš letak

SUŠ 2019/2020 POTRJENA!

collageV petek, 27. septembra 2019, se je v učilnici angleškega jezika med 13.00 in 14.00 odvijalo ustanovno srečanje Skupnosti učencev šole. Dobro razpoloženim predstavnikom oddelčnih skupnosti je gospa ravnateljica čestitala ob dodelitvi pomembne funkcije. Po pregledu preteklih aktivnosti skupnosti jih je nagovorila k čim bolj aktivnemu udejstvovanju tudi v tekočem šolskem letu. Učence je seznanila še s temo otroškega parlamenta, ki bo tokrat namenjena debatiranju o poklicni prihodnosti. Srečanje se je nato nadaljevalo z odločanjem o organizaciji SUŠ. Vseh 29 navzočih je z dvigom roke potrdilo mentorico in predviden program aktivnosti, izpeljali pa smo tudi volitve predstavnikov odbora in predsednika SUŠ ter otroškega parlamenta – letos je s predstavitvenim programom učence najbolj prepričala devetošolska Veronika Miksić, mlade parlamentarce pa bo vodil Aljaž Skornšek iz osmega razreda.

Z naznanilom pestrega dogajanja v šol. letu 2019/2020 vas SUŠ lepo pozdravlja!

ŠOLA ZA STARŠE IN STARŠEVSKI VEČERI

educationSpoštovani starši,

v priponki najdete predstavitveno zloženko na temo ŠOLE ZA STARŠE, ki jo bodo tudi v tem šolskem letu izvajali na Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Maribor. Vabljeni vsi zainteresirani in posamezniki, ki se soočate z izzivi starševstva.

 Na tej povezavi nadjete tudi program starševskih večerov za šolsko leto 2019/2020.

 

PRIDOBITEV STATUSA ŠPORTNIKA/KULTURNIKA 2019/20

30Spoštovani starši,

na tem mestu se lahko seznanite z vsebino Pravilnika, ki ureja postopek za pridobitev statusa učenca športnika, učenca perspektivnega mladega umetnika, način prilagajanja šolskih obveznosti, mirovanje in prenehanje statusa ter varstvo pravic. 

Ob koncu pravilnika se nahajata Vloga za odobritev posebnega statusa in Potrdilo kluba/glasbene/plesne/baletne šole, ki ju je potrebno oddati v tajništvo šole ali razredniku/-čarki najkasneje do 30. septembra 2019.

 

JAZ ZATE, TI ZAME - PROSTOVOLJSTVO

prostovoljciSi v 7., 8. ali 9. razredu?
Ali želiš kvalitetno preživeti svoj čas?
Želiš pomagati?
Bi rad naredil kaj koristnega?
Želiš splesti nova prijateljstva?

Potem te vabim, da se pridružiš na uvodnem srečanju za prostovoljce, ki bo potekalo v sredo, 11. 9. 2019, 6. šolsko uro v učilnici 5. c.
S seboj potrebuješ le dobro voljo.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..