AKTUALNO

KULTURNI DAN NA DALJAVO

KDSSpoštovani učenci, 

v torek, 7. aprila 2020, bomo KULTURNI. Vse informacije, povezane s kulturnim dogajanjem na daljavo, je za vas pripravila knjižničarka Doris. Najdete jih tukaj. 

 

 

 

 

OBVESTILO ZA ČLANE SUŠ

Screenshot at Mar 24 16 17 51Vsak na svojem koncu, pa vendar z mislimi skupaj se bomo člani Skupnosti učencev šole tudi v času nekoliko drugačne organizacije šolskega vsakdana potrudili biti aktivni na področju vzpodbujanja pozitivne šolske klime

Vse člane SUŠ vljudno vabim k branju OBVESTILA.

Nabiralnik za sporočila članov SUŠ najdete TUKAJ

 

 

 

KAKŠEN DOLGČAS? AH, TISTI V PESMI!

Screenshot at Mar 24 13 10 25Dragi učenec, draga učenka!

Saj nisi pozabil?!? Še vedno je v teku natečaj skupnosti učencev šole za najboljšo pesem na temo "DOLGČAS"

INFORMACIJE IN NAVODILA

*Na natečaju lahko sodeluje vsak učenec in učenka od 1. do 9. razreda. *Pesem na temo »DOLGČAS« je lahko napisana v svobodni pesniški obliki ali v eni od znanih oblik (npr. sonet, balada, haiku …). *Kot pravočasno prispeli bodo upoštevani vsi izdelki, posredovani na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 30. marca 2020. *Izdelki bodo poslani na natečaj »ELA«, najbolj izvirne pesmi pa tudi nagrajene

Dragi OŠBI-jevci, želimo vam obilo pesniškega navdiha! 

* Natečaj organizira festival PRANGER v sodelovanju s KNJIŽNICO ROGAŠKA SLATINA.

KNJIŽNIČARKINO PISMO DRAGIM BRALCEM

3561776Posebni časi so, knjižnica je zaprta, a knjige so povsod okoli nas. Pišem vam na dan, ko obeležujemo svetovni dan poezije, 21. marec. Pomlad je zavihala rokave, mi pa zaprti med zidove čakamo na svobodo.

A dragi moji, svoboda je v nas samih. Čas se je povrnil v zimski letni čas, ko narava svoje korenine, stebla in vejice usmeri vase, zato bi želela vsem vam, da niste žalostni, temveč  da vso svojo energijo usmerite v svojo rast. Vsaka malenkost šteje. Radost je v malih dosežkih ... 

Celotno pismo knjižničarke Doris najdete tukaj

 

 

 

   

OBVESTILO MARIBORSKE KNJIŽNICE

201209181859b 01 bSpoštovani starši in učenci!

Knjižnica Maribor sporoča, da kljub zaprtosti enot omogoča dostop na daljavo do elektronskih knjig (Biblos), dnevnih časopisov (Večer, Dnevnik, Finance), elektronskih časnikov in revij (Pressreader), elektronskih enciklopedij (Encyclopedia Britannica) in drugih elektronskih baz podatkov (zakonodaja, davki, finance, …).

Do ponudbe lahko uporabniki dostopajo preko spletne strani Mariborske knjižnice (www.mb.sik.si), pod rubriko "Knjižnica s kavča".

Več informacij je dostopnih na njihovi spletni strani.

 

 

 

VPIS V SREDNJO ŠOLO (PRIJAVNICE)

Screenshot at Mar 10 13 13 04Spoštovani devetošolci!

Prijavnice za vpis v začetni letnik srednje šole izpolnjujemo 10. marca 2020 (9.a razred) in 11. marca 2020 (9. b razred). Podpisane prijavnice s strani staršev boste vrnili v šolo, ki jih bo nato poslala na izbrano srednjo šolo. 

Ponovni natis obrazca je možen tukaj.

 

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..