AKTUALNO

PREDHODNA NAJAVA OBISKA

PREPOVEDSpoštovani starši,

zaradi trenutnih ukrepov zagotavljanja varnosti vas vljudno prosimo, da vsak svoj osebni obisk šole z namenom urejanja dokumentov ali pridobivanja informacij predhodno najavite po telefonu 02 22 83 440 ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V tajništvu vam bodo ob omembi narave vašega opravka dodelili termin oz. vas usmerili na želeno osebo.

Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujemo.

 

PEŠBUS

IMG 20200916 073925Aktivna pot v šolo pomeni, da otroci v šolo pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Pomembna je za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok, saj zagotavlja minimalno priporočeno količino fizične aktivnosti in spodbuja vzgojo o prometni varnosti ter trajnostnem razvoju.

Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo pouku.

V tujini je razširjena navada, da odrasli organizirano spremljajo otroke do šole peš po vnaprej začrtanih poteh in po stalnem urniku. V Italiji in Švici je na primer znan pod imenom pedibus, v Veliki Britaniji in ZDA pa kot walking bus. Tak način skupne hoje v šolo smo pri nas imenovali Pešbus.

Ob podpori programa Aktivno v šolo ga izvajamo tudi na naši šoli in sicer V ČASU EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2020 - v dnevih med 16. in 22. septembrom.

Letošnji evropski teden mobilnosti poteka pod sloganom »Izberi čistejši način prevoza!«

Vljudno vabljeni, da se nam na poti še pridružite.

Preberite več ...

PRILAGOJEN URNIK KNJIŽNICE

ObvestiloSpoštovani obiskovalci šolske knjižnice,

koronavirusnim ukrepom primerno se je tudi v šolski knjižnici potrebno držati posebnih navodil. 

Informacije o možnosti izposoje, vstopanju v knjižnico in gibanju po njej, izposoji/vračanju gradiv ter izvedbi ur KIZ najdete v obvestilu knjižničarke Doris.

 

 

Urnik izposoje:

PONEDELJEK, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 1. razrede

TOREK, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 2. razrede

SREDA, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 3. razrede

ČETRTEK, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 4. razrede

PETEK, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 5. razrede 

PONEDELJEK, SREDA, PETEK od 7.30–8.20 in v PONEDELJEK od 12.00–14.00, za 6. razrede in tretji VIO

 

SEDMOŠOLCI SE JAVLJAJO

IMG 0553Vtisi prvega dne:

CŠOD Kavka (7. A in 7.B): Zeleni griči, od koder seže razgled vse do morja. Bistra hči planin se zrcali v vsej svoji lepoti. Občutek zimske svežine v jami Kavka. Raziskovanje življenja v živahnem okoliškem studencu. Kolesarski vzpon do okopov  prepredenih z zgodbami prve velike vojne. Večerni pohod do najvišje okoliške točke  razgled na osvetljeno Furlanijo in Padsko nižino. Daleč stran od svetlobne onesnaženosti je na temnem nebu jasno viden veliki voz.

CŠOD Rak (7. C): Ko smo prispeli na cilj, smo vsi nestrpno čakali na namestitev v domu. Odšli smo v sobe in si pripravili udobne postelje. Se že igramo in porabljamo energijo, ko se učimo o drevesih. Postali smo tudi gozdni FBI in pridno smo si zgradili začasna prebivališča. Srečali smo tudi različne živali. Odšli smo na nočni pohod, kjer smo opazovali zvezde in iskali ozvezdja. Vsi smo zdravi in uživamo. Tia in Urška

Albume s fotografijami si lahko ogledate v naši spletni galeriji tukaj

Preberite več ...

ŠOLA V NARAVI (7. razred) - ŽE NA CILJU!

Screenshot at Sep 04 12 19 37Sedmošolci s spremljevalci sporočamo, da smo varno prispeli na cilj! Lepo vas pozdravljamo!

Spoštovani starši!

Posredujemo vam še zadnje informacije v zvezi z odhodom vašega otroka v šolo v naravi v CŠOD Kavka.

ODHOD: ponedeljek, 7. 9. 2020, ob 6.00, z Mladinske ulice (avtobusna postaja pri trgovini Zepter)

PRIHOD: petek, 11. 9. 2020, predvidoma okoli 18.00, na Mladinski ulici (avtobusna postaja pri šoli na Mladinski ulici – trgovina Zepter)

V priponki najdete tudi SEZNAM OPREME, KI JO MORAJO IMETI UČENCI S SEBOJ

PRVI DAN ŠOLE 2020/2021

collagePrvi šolski dan.

Malce drugačen kot ponavadi, pa čisto nič kaj manj prijeten in razburljiv!

Razburljiv ... še posebej za naše prvošolčke, ki so v spremstvu ponosnih staršev vedro in pogumno vstopili skozi mogočna vhodna vrata in postali Š-O-L-A-R-J-I

Vzpodbuen nagovor ravnateljice in poučna lutkovna predstava »Zrcalce« sta imela skupno sporočilo o pomenu prijaznega odnosa, medosebnega spoštovanja in ustrezne komunikacije. Ob upoštevanju navedenega je uspeh zagotovljen!

Zdravo, zabavno in poučno šolsko leto 2020/2021.

  

Več prispevkov

  1. NPZ 2021 - 3. predmet

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..