AKTUALNO

OŠBI-jev UČITELJ MED FINALISTI!

The Global Teacher Award brand mark by Neon 1800x1080 820x545Dragi OŠBI-jevci, drage OŠBI-jevke,

zagotovo niste vedeli, da se lahko najbolj izjemni in pronicljivi učitelji potegujejo za nagrado za najboljšega učitelja na svetu!

V skupnem projektu organizacij Varkey Foundation in Unesca letos prvič sodeluje pet slovenskih učiteljev, med katerimi je tudi Jože Senekovič, OŠBI-jev učitelj matematike.

Več o samem poteku izbora in pogovor z našim učiteljem si lahko prebere v članku spletnega portala. 

 

TEDEN PISANJA Z ROKO

Pisanje z rokoDragi učenci,

naša šola sodeluje pri projektu Teden pisanja z roko, ki poteka med 11. in 15. januarjem 2021. Projekt želi vzpodbuditi vse nas, da kdaj primemo v roke nalivno pero in nekaj napišemo z roko. Celotno vabilo gospe knjižničarke, ki vas vljudno nagovarja k sodelovanju, si lahko preberete tukaj.

 

 

 

Prva zaposlitev na področju VIZ 2020

Screenshot at Dec 30 11 53 49V okviru projekta Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2020 smo za področje predmetnega pouka – geografije – zaposlili učiteljico Nino Pokeržnik.

Cilj projekta je zagotavljanje dostopnosti do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja mladih do vključno 29 let. Navedeno prispeva k povečanju deleža zaposlenih med mladimi, vključenimi v ukrepe na trgu dela v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, tako da vključene osebe ob izhodu ostanejo zaposlene.

Na razpisu so lahko kandidirale tiste šole, ki bodo po zaključenem obdobju projekta (30. 11. 2020), mlade učitelje zaposlile v obsegu do najmanj polovičnega delovnega časa za obdobje od 1. 12. 2020 do 30. 6. 2021.

Prva zaposlitev v projektu poteka od 1. 4. 2020 do 30. 11. 2020. V tem času se mlada učiteljica aktivno vključuje v vsa področja dela šole, s čemer pridobiva izkušnje, veščine in spretnosti za izvajanje pedagoškega dela.

OTROKOM PRIJAZNO GRADIVO O KORONAVIRUSU

Screenshot at Dec 23 08 43 59Na ZPMS so zaznali, da so informacije o pandemiji namenjene predvsem odraslim, pri čemer otroci ostajajo izpuščeni. Ker so odvisni od podatkov, ki jim jih posredujejo bodisi starši bodisi učitelji ali pa jih sami najdejo na spletu, so pripravili otrokom prijazno gradivo, ki orisuje širšo sliko delovanja človeškega telesa v boju proti virusom ter hkrati podaja ključne informacije o trenutnem koronavirusu.

Vljudno vabljeni, da si ogledate spletno različico zloženke, ki je namenjena učencem druge in tretje triade, ter letak, ki je namenjen učencem prve triade.

 

 

 

PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

VOŠČILO RAVNATELJICE

Screenshot at Dec 22 13 38 22Počasi stopamo novemu letu naproti ...

Spoštovani starši in učitelji, dragi učenci ter učenke, voščilo ravnateljice se nahaja tukaj.

Za izmenjavo objemov smo letos prikrajšani, zato pa z vami z veseljem delimo OŠBI-jev zid lepih zapisov in toplih prizorov. Vljudno vabljeni k soustvarjanju (do objave vas loči le klik na krogec s plusom desno spodaj).

 

 

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..