AKTUALNO

OBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 2021/2022

Screenshot 2021 04 12 at 14.17.54Spoštovani učenci 6., 7. in 8. razreda ter starši,

v bližnji prihodnosti (od 18. aprila 2021 dalje) boste lahko v svoj urnik za naslednje šolsko leto 2021/2022 dodali predmet ali dva po lastni izbiri. 

Vse informacije, povezane z OIP najdete v daljši različici na tem mestu, za vas pa smo pripravili tudi "virtualno tržnico", kjer se nahaja zbir napomembenših podatkov, navodil, terminov in povezav.

Da bo odločitev lažja, smo za vas pripravili še katalog z opisom vsebine in ciljev posameznega predmeta. S klikom na posamezen razred se vam bo prikazala za vas aktualna vsebina: 7. razred, 8. razred, 9. razred.

 

 

MODER STOL - NEKDO MISLI NATE

StolNaša šola je bogatejša za dva modra stola, ki ju lahko najdeš na hodniku. Če si utrujen, se počutiš osamljeno ali žalostno, lahko sedeš na stol. Sedeš lahko tudi, če želiš delček svojega nasmeha, pozitive in veselja deliti z ljudmi, ki še bodo sedli nanj. Naj te napolni s pozitivno energijo. Starost stola nas opominja na vse tiste, ki so živeli in verjeli, da skupaj zmoremo več. Modra barva predstavlja nebo, ki nima meja. Tudi ti si brezmejen, vse tvoje želje in sanje so mogoče. Raznolikost poslikav opozarja, da se ljudje med seboj razlikujemo, a nas kljub temu druži skupno bistvo - sočutje do človeka.

In ne pozabi, si edinstven, pomemben in vedno nekdo misli nate.

 

VPIS V SŠ - stanje prijav

vpisSpoštovani devetošolci,

v sklopu informacij, ki se navezujejo na vaše nadaljnje šolanje, vam posredujemo povezavo do spletnega mesta, kjer lahko spremljate prosta mesta in stanje prijav oz. vpisa v srednje šole. 

Datoteko prenesete s klikom tukaj.

 

 

VPIS V SŠ - merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve

bnUčenci, ki bodo letos zaključili deveti razred in se bodo prijavili na srednje šole, ki bodo omejile vpis, bodo za sprejem v 1. letnik potrebovali TOČKE. Pridobili jih bodo z doseženim učnim uspehom v  7., 8. in  9. razredu. Z učnim uspehom lahko pridobijo največ 175 točk. 

Štejejo zaključne ocene obveznih predmetov iz 7., 8. in 9. razreda osnovne šole. 

Če se v 1. oziroma 2. krogu izbirnega postopka na posamezni srednji šoli na spodnji meji razvrsti več kandidatov z istim številom točk, ki so jih pridobili z učnim uspehom, se izbira med njimi namesto uporabe točk, doseženih na nacionalnem preizkusu znanja /NPZ/, opravi na podlagi seštevka točk, pridobljenih iz zaključenih ocen 7., 8. in 9. razreda osnovne šole, pri predmetih slovenščina, matematika in prvi tuj jezik.

 Povzeto iz okrožnice MIZŠ, 16. 3. 2021

Mentorica KO: Cvetka ž. Stres

VPIS V SŠ - prenos prijavnic

rrSpoštovani učenci in starši, 

na spletni strani Ministrstva za šolstvo, izobraževanje in šport je objavljeno obvestilo o poteku prenosa prijavnice za vpis novincev v srednje šole za šolsko leto 2021/2022. 

Prijavnice lahko prenašate elektronsko do 22. 4. 2021.

 

 

 

 

Zasedanje 31. regijskega OTROŠKEGA PARLAMENTA

IMG 4416V četrtek, 25. marca 2021, se je med 8.30 in 12.00 preko videokonferenčne platforme ZOOM odvijal regijski otroški parlament na temo "Moja poklica prihodnost". Omenjena rdeča nit parlamentarce silom razmer spremlja že 3. leto, vendar se zaradi mnogih idej in možnosti diskusije prav nič ne "obrabi". 

OŠBI je letos zastopala - v primerjavi z ostalimi sodelujočimi sicer ena mlajših, vendar nič kaj manj pogumna in zgovorna - šestošolka Naja Senica. Izbor, ki je sledil plenarnemu delu, ji je namenil skupino rumene barve in pripadajočo temo Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo, v sklopu katere so člani, učenci mariborskih osnovnih šol, debatirali na temo izobraževalnih možnosti/priložnosti izven meja naše dežele. 

Sklepni del je bil, kot ponavadi, namenjen izboru delegatov za nacionalno raven in oblikovanju zaključkov.

Naji se za suvereno opravljeno nalogo najlepše zahvaljujemo! 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..