zmigaj seV soboto, 3. 6., smo imeli na naši šoli delovni dan, ki smo ga preživeli skupaj z učenci, ki so na bolnišničnem zdravljenju na Kliniki za pediatrijo, UKC Maribor. Izvedli smo športni dan (P)ostani fit. Učence smo v prvem delu našega dneva uspeli prepričati, da je res pomembno, da smo športno aktivni. Vadba pozitivno vpliva na naše telo in dušo. Redno ukvarjanje s športom ima tudi zelo pozitivne učinke pri učenju in šolskem delu. V nas zbuja optimizem, pri delu smo bolj samozavestni, lažje se skoncentriramo za delo, učinkoviteje razporejamo s časom, ki ga porabimo za šolsko delo, in ponoči bolje spimo, kar pozitivno vpliva na našo šolsko aktivnost.
V sklopu športnega dne smo izvedli tudi krajšo raziskavo med našimi učenci, ki so na bolnišničnem zdravljenju in obiskujejo bolnišnično šolo. Ugotovili smo, da našim učencem šport pomeni del življenja, zdravje in mir. S športom se jih polovica vprašanih ukvarja več kot trikrat na teden. Pohvalno. 😊 Učenci se ukvarjajo z razgibavanjem, vajami za moč, hodijo, plešejo in plavajo. V prihodnosti bi se radi ukvarjali s košarko, jogo, umetnostnim drsanjem itd., a se jim trenutno časovno ne izide ali je športna aktivnost preveč oddaljena iz njihovega domačega kraja. Naša raziskava je pokazala tudi zelo pomembno dejstvo, in sicer, da imajo skoraj vsi učenci podporo svojih staršev. Na oddelku se nam zdi pomembno, da se ukvarjamo s športom zato, da smo zdravi, da se bolje počutimo in smo telesno dobro pripravljeni. Eden izmed anketirancev je dal dobro primerjavo, in sicer pravi takole: »Gibajmo se, da ne bomo uveli kot pozabljena zelenjava v kuhinji!« 😊
Nismo pa ostali samo pri besedah. V drugem delu športnega dne smo oblekli športno opremo in se odpravili v telovadnico, kjer nam je naša športna navdušenka učiteljica Dragica pripravila zelo poučno in razgibano uro pilatesa. Vsi smo bili na vadbi zelo aktivni, zato smo še v ponedeljek čutili prijetno bolečino v mišicah.

Zapisali vodji ŠD: Alenka Prah in Dragica Brilej

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke