ŠPORTNI DOGODKI

odbojkamivkanaslZmagoviti niz odbojkarjev naše šole se ni ustavil niti v Zrkovcih, kjer je potekalo letošnje občinsko in področno prvenstvo v odbojki na mivki. Naši odbojkarji na mivki so v velikem slogu zmagali še na zadnjih dveh tekmovanjih v tem šolskem letu.
Prikazali so odlično igro ter premagali vse sodelujoče ekipe. S tem uspehom je naša ekipa osvojila 1. mesto na občinskem ter za tem še 1. mesto na področnem tekmovanju. Navedeni športni dosežek je še dodatno potrdil izjemne rezultate športnikov naše šole v tem šolskem letu.
Septembra bodo naši odbojkarji na mivki nadaljevali tekmovanje na državnem nivoju.

Uvrstitev - dečki: 1. mesto OŠ Bojana Ilicha
2. mesto OŠ Franceta Prešerna
3. mesto OŠ Hoče
4. mesto OŠ Fram

Ekipa dečkov: Liam Klinger – kapetan, Valentin Predan in Leon Predan.
Mentor: Džino Idžojtič

Čestitamo!

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

1V sredo, 1.6.2022 je v kopališču Pristan potekalo občinsko in področno prvenstvo osnovnih šol v plavanju.
V dveh različnih tekmovalnih kategorijah (50m prosto registrirani tekmovalci in 50m prosto neregistrirani tekmovalci) je tekmovalo tudi 5 učencev naše šole. Plavali so izvrstno in kar trikrat stali na stopničkah. Najodmevnejši dosežek sta dosegla Rene Markov in Bor Vran Benkovič, ki sta v svojih kategorijah stala na najvišjih stopničkah ter osvojila zlati medalji. Zelo se je izkazal še Lan Podgorelec, ki je med neregistriranimi plavalci osvojil bronasto odličje. Odlično plavanje sta prikazala še brata Maks in Leo Podlesnik z osvojenima 4. ter 5. mestom.

Čestitamo!

Mentor: Džino Idžojtič

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Na atletskem stadionu Poljane je v četrtek, 26.5.2022 potekalo regijsko osnovnošolsko prvenstvo v atletiki za posameznike. Udeležilo se ga je veliko število učencev iz regije. Med uspešnejšimi je bil tokrat učenec naše šole Roko Godič. Z zelo hitrim tekom na 60 m, v katerem je izenačil osebni rekord, se je uvrstil v veliki finale. Kljub zelo močni in starejši konkurenci v finalu je Roko osvojil vrhunsko 5. mesto.
Pohvaliti velja še Alina Mujakoviča, ki je tekmovanje v sprintu na 60 m končal v blizu najboljšim.

Čestitamo!

Mentor : Džino Idžojtič

odbojkaOdbojkarji OŠ Bojana Ilicha so se v petek, 27.5.2022 v Žužemberku borili za naslov državnega šolskega prvaka. V konkurenci treh najboljših šolskih ekip v Sloveniji so premagali ekipo OŠ Kanal ter izgubili z zmagovalci finala, ekipo Žužemberka. Domača ekipa je tako še drugič osvojila vrh slovenske šolske odbojke. Naša ekipa pa je osvojila odlično 2. mesto, kar pomeni najboljšo ekipno uvrstitev v zgodovini samostojne Slovenije. Velja omeniti, da je za gostitelje igrala celotna klubska ekipa, ki je zelo uspešna v slovenski kadetski ligi. Naši odbojkarji so se izkušenim domačinom uspešno upirali, a vseeno klonili v napeti končnici obeh setov. Z odporom, ki smo ga nudili domači ekipi in zmagi proti ekipi OŠ Kanala, smo bili deležni velikega aplavza domačih navijačev.
Ekipa: Rok, Leon in Valentin Predan, Liam Klinger, Maksim Sladojević, Filip Krajnc, Patrik Podojsteršek, Filip Podjavršek, Bor Vran Benkovič ter Črt Zbičajnik.


Rezultati: 1.mesto OŠ Žužemberk
2.mesto OŠ Bojana Ilicha
3.mesto OŠ Kanal

Mentor: Džino Idžojtič

ČESTITAMO!

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

kosarkaPodročno tekmovanje mlajših dečkov v košarki je tudi v tem šolskem letu potekalo v telovadnici osnovne šole Miklavž. Mlajši košarkarji OŠ Bojana Ilicha so v finalu za prvo mesto igrali proti favorizirani ekipi iz Šentilja. Prikazali so izjemno kakovostno predstavo in klonili šele v izjemno napeti končnici tekme. Kljub porazu je drugo mesto lep uspeh za tako mlado ekipo v kateri igrajo tudi učenci 5. razreda. Za požrtvovalno, domiselno in nesebično igro velja pohvaliti prav vse člane naše ekipe.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke