DOGODKI

RABLJENA SMUČARSKA OPREMA

Screenshot 2021 04 14 at 07.24.29Spoštovani ljubitelji zimskih aktivnosti na snegu!

Na OŠBI tudi letos organiziramo akcijo zbiranja rabljene smučarske opreme. Če imate odvečen kos - smuči, palice, čevlje, čelade in želite le-to podariti učencem, ki tega nimajo, vas vabimo k sodelovanju.

Opremo bomo zbirali od petka, 16. aprila 2021, do petka, 23. aprila 2021. Odložite jo lahko pred kabinet učiteljev športa vsak dan do 13:30.

Podarjeno opremo bomo hranili v šoli in jo koristili v zimski šoli v naravi, na špornih dnevih in na smučanju s starši.

Vljudno vabljeni!

 

Vabilo na predavanje na temo alkohola

Screen Triglav Alkohol 1Spoštovani starši, zavod Vozim v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav prireja brezplačno "digitalno" predavanje na temo "Pogovoriti se moramo o alkoholu", ki se bo odvijala v četrtek, 15. aprila 2021 ob 17.00 v spletnem orodju Teams. Trajala bo 60 minut. Teme, ki se jih bodo lotevali so: Kako se z mladostnikom sploh pogovorimo o problematiki pitja alkohola? Kako navežemo stik in vzpostavimo komunikacijo z mladostnikom? Kako naj se odzovemo, ko se otrok vrne z zabave pod vplivom alkohola? Predhodno prijavo lahko uredite tukaj

Vljudno vabljeni!

 

»MOJI MOŽGANI = MOJE VESELJE«

5aV Centru Naprej so že tretje leto v mesecu marcu, ki je mesec ozaveščanja o možganskih poškodbah in njihovih posledicah, pripravili akcijo, s IMG 20210330 103939katero nagovarjajo k strpnosti in razumevanju težav ljudi, ki so doživeli možgansko poškodbo.

Velik poudarek v teh aktivnostih je namenjen preventivnemu delovanju in osveščanju v širšem družbenem okolju. 

5. razredi smo sodelovali na nagradnem natečaju »MOJI MOŽGANI = MOJE VESELJE«, ki obsega dva dela:

Nagradna križanka, osmerosmerka in besedna premetanka ter Likovni natečaj vse na temo »MOJI MOŽGANI = MOJE VESELJE«.

Učenci 5. razredov so sodelovali v obeh delih nagradnega natečaja in si tudi pridobili lepe nagrade.

Preberite več ...

»VODA JE SPOMIN NA PRETEKLOST IN UPANJE V PRIHODNOST«

collageTo je samo ena od misli, s katero so petošolke ob svetovnemu dnevu voda v okviru projekta Varujmo svojo kapljico vode ustvarjale »Pot dobrih želja za Dravo«. Anđelija Todorović, Hadassa in Ariela Tavares, Hana Potrč, Alex Krušič Sterguljc ter Maja Čač so pod mentorstvom Andreje Stumpf poslikale kamne, zadnjo stran pa opremile z mislimi o vodi. 

Tudi prvošolci so se pod mentorstvom Eve Mlinarič, Almire Pavlič, Jožice Cehner in Gordane Lopič z veseljem pridružili projektu. Ker se pisanja šele učijo, so kamenčke samo narisali, želje pa izrekli ustno.

Vključili so se tudi učenci drugih in tretjih razredov pod mentorstvom Nerine Leiner, Ide Haramije in Milete Golob, prav tako so otroci iz 4. c razreda pod mentorstvom Olge Majcen poslikali kamne in zapisali lepe misli o vodi in naši Dravi. 

Sedmošolci so Svetovnemu dnevu voda posvetili naravoslovni dan. Spoznali so delovanje centralne čistilne naprave Maribor, praktične načine čiščenja odpadnih voda in določali biološko čistost vode odpadnih voda.

Z vami delimo fotoutrinek in misli iz kamenčkov: MODRINA SREČE, SKRIVNOSTNA VODA DALEČ SEŽE, IMETI VODO JE ČAST, VODA OHRANJA ŽIVLJENJA, VODA JE DRAGOCENA, KAPLJICA VODE OSREČI NAŠ DAN, VIDIMO JO KOT MODRINO NEBA, PRINAŠA NAM SREČO, VODA JE NAŠA SREČA,VIDEN JE ODSEV V VODI, VODA JE SPOMIN NA PRETEKLOST IN UPANJE V PRIHODNOST, VODA JE NESKONČNOST, VESELJE, SREČA, JE DEL NAS…

  

OŠBI-jevi PESNIKI, VABLJENI!

članekSreča, sreče, sreči, srečo, o sreči, s srečo ...

Pred vami je literarni izziv, ki ga - sedaj že tradicionalno - pripravljamo v počastitev svetovnega dneva poezijeSkupnost učencev šole letos vabi k sodelovanju na natečaju »ZAKLADNICA SREČ, ki ga organizira projekt Kako si?.

Vse informacije in navodila najdete v letaku

 Na krilih prvih spomladanskih dni vam želimo vam obilo pesniškega navdiha!

 

 

KUFER PUNat MORJA

punatV RKS OZ Maribor se že pripravljajo na 66. sezono letovanja v MPD Frankopan v Punatu. Verjamejo, da bo izvedba le-te takšna, kot smo je navajeni, le s prilagoditvami, ki dodatno čuvajo duševno zdravlje mladih letovalcev. 

Vse otroke in njihove starše, ki že več let letujejo z njimi, ali pa se jim bodo letos prvič pridružili, vabijo, da spremljajo njihovo spletno stran: punat.si in FB stran KUFER PUNat MORJA, kjer boste lahko izvedeli več o samem letovanju, našli informacije o prijavi in o novostih. Dosegljivi so tudi na telefonski številki 02/2344006.

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..