DOGODKI

meisterRudolf Maister si je kot 14. točko svoje osnovnošolske »turneje« izbral OŠBI!

Veseli nas, da smo del projekta Domovinskega društva generala Rudolfa Maistra Maribor, ki ob okrogli 150-letnici rojstva in okrogli 90-letnici smrti generala mlade ozavešča o njegovem življenju, delu in pomenu. V lik Rudolfa odlično vživetemu predavatelju in čutnemu recitatorju zahvala za negovanje splošne zgodovinske razgledanosti naših učencev.

Nekaj utrinkov z dogodka najdete v galeriji tukaj.

Screenshot 2024 04 18 at 13.46.37V mesecu marcu sta potekali dve državni tekmovanji iz znanja angleščine, na katerih so sodelovali učenci šestih in sedmih razredov.  

Prvo državno tekmovanje je potekalo v torek, 19. marca 2024, namenjeno učencem šestih razredov. Tekmovanja sta se udeležila dva učenca 6. a razreda: Lan Hotko in Filip Rus. Oba sta prejela srebrno priznanje.

Nekaj dni kasneje, 21. marca 2024, se je zaključilo tudi državno tekmovanje za učence sedmih razredov. Na državnem tekmovanju sta sodelovala Arya Štuhec Tivadar in Simon Marn iz 7. a razreda. Pripravila sta videoposnetek z naslovom „Piece By Piece: Creating Unity”. Njun izdelek se je uvrstil na odlično sedmo mesto in prejel zlato priznanje.

Videoposnetek je na voljo za ogled tukaj.

Čestitke vsem tekmovalcem za njihov trud in dosežke!

mentorica Dominika Skoberne

 

zborV sredo, 17. aprila 2024, se pevke in pevci Mladinskega pevskega zbora OŠBI odpravljajo na pevske priprave, ki bodo v Ribnici na Pohorju.

Odhod je ob 14:30 na avtobusni postaji na Mladinski ulici.

Vračajo se v petek, 19. aprila ob 17:00.

 

 

IMG 3802V sredo, 10. aprila 2024, je v mariborski Kadetnici potekalo zgodovinsko tekmovanje. Kviz na temo poznavanja življenja in dela generala Rudolfa Maistra je organiziral Muzej narodne osvoboditve. OŠBI so zastopale tri ekipe in dosegle naslednje rezultate: 

*Nils Thorsten Cafuta (9. B), Tine Tement (9. C), Žiga Hrastnik (9. C): zlato priznanje.

*Luka Petek, Nana Kovačič, Zoja Ojdenič Sancin (vsi 9. B): zlato priznanje.

*Hana Potrč, Mia Trojnar in Ela Drevenšek (vse 8. B): srebrno priznanje.

Sodelujočim in mentorici Ireni Korelc iskrene čestitke! 

 

Resized Snapchat 207365724 1712578235716 2V ponedeljek, 8. aprila 2024, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 34. nacionalnega Otroškega parlamenta (NOP) v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). 115 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Duševno zdravje otrok in mladih oz. štirih podtemah. Mladi delegati, med katerimi je bila tudi OŠBI-jevka Iva Kristovič iz 9. A razreda, so s sprejetjem memoranduma otrok o izzivih na področju duševnega zdravja zaključili z dvoletno razpravo na omenjeno temo. 

Posnetek zasedanja je za ogled dostopen tukaj, memorandum, izčrpen zapis o poteku zasedanja in foto reportaža pa na tem mestu.

Med 7 predlaganimi temami, ki so jim mladi parlamentarci namenili največ pozornosti, je za temo 35. nacionalnega Otroškega parlamenta®, ki bo potekal v prihodnjem šolskem letu izbrana tema ŠOLSKI SISTEM – Problemi šolskega sistema, ocenjevanje, vpis v srednjo šolo, balast v učnih načrtih, primerjava šolskih sistemov v različnih državah.

Screenshot 2024 04 06 at 12.42.11V petek, 5. aprila 2024 smo se udeležili 31. medobčinskega prometnega tekmovanja: »Kaj veš o prometu?«. Tekmovanje je potekalo pri OŠ borcev za severno mejo v Mariboru, ki je pripravila prijeten sprejem in pogostitev. Našo šolo so zastopali trije sedmošolci, ki so se preizkusili v teoretičnem znanju, ocenjevalni vožnji na prometnih površinah in spretnostni vožnji na poligonu.V omenjenih veščinah se je ob Žigi Kocbeku (7. A) in Kerimu Latifiću (7. B) najbolj izkazal Jaša Kristanič (7. B), ki je dosegel 1. mesto. Sodelujoči so se ob koncu nagradili še s sladoledom. Zasluženo!

Menorica Sandra Lilek se izvrstnim tekmovalcem najlepše zahvaljuje.

 

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke