DOGODKI

LITERARNI NATEČAJ - SKLEPNO DEJANJE

podelitevV sklopu zaključnega srečanja skupnosti učencev šole smo na Rožnem gričku v senci dreves mestnega parka razglasili zmagovalno pesem marčevskega literarnega natečaja Zakladnica sreče, ki je potekal pod okriljem projekta "Kako si?". 

Največ glasov virtualnega glasovanja je prejela četrtošolka Arya.

Iskrene čestitke tudi ostalih sodelujočim pesnicam - Oti, Kristini in Lejli, ki se vedno rade odzovejo vabilu k sodelovanju.

Če vam diši branje poezije, lahko spomin na tekmovalne pesmi ozvežite tukaj. 

 

 

 

 

OŠBI-jeva PROSLAVA-ZABAVA

Screenshot 2021 06 22 at 14.37.30Spodobi se, da s šolo na daljavo zaznamovano šolsko leto 2020/2021 zaključimo brez šumov zaradi slabe internetne povezave in uporabe vmesnih medijev v obliki računalnika oz. »Teamsa«. Obeležitev državnega praznika, dneva državnosti, ko domovina praznuje okroglih 30 let in prihod poletnih počitnic OŠBI-jevci proslavljamo 24. junija 2021, v veliki šolski telovadnici, upoštevajoč vsa varnostna pravila in navodila. 

Obeta se barvita proslava-zabava z odličnim kulturnim programom, predajo ključa bodočim devetošolcem in sprejemom prvošolcev v skupnost učencev šole.

Že komaj čakamo!  

 

DRUŽENJE KOT NEKOČ

IMG 5126Drugošolci si znajo popestriti počasi iztekajoče se dneve pouka. Tokrat so se prelevili v ljudske umetnike. V sodelovanju z AFS Študent so spoznavali vse, povezano z besedo "ljudsko" - šege in navade, narodne noše, glasbo s tipičnimi glasbili, igre in ples. Že iz foto utrinka je slutiti, da je bilo zabavno in nadvse poučno ... kako fino je moralo biti šele v resnici!

ps. z novo pridobljeno plesno spretnostjo se nam že kmalu predstavijo ...

 

 

 

NOV GLASBENI USPEH OŠBI-jevcev!

kitaraNaši trije mladi kitaristi so si pod vodstvom mentorice Anje Pirjevec, pri komorni zasedbi pa se ji pridružuje še mentorica Živa Krajnc, v tem tednu priigrali skupaj kar sedem zlatih odličij in sicer na dveh državnih kitarskih tekmovanjih!

 

 

 

 

 

Preberite več ...

VABILO NA DIGITALNO DELAVNICO

Screen Triglav Alkohol 1Zavod Vozim in Zavarovalnica Triglav vabita k udeležbi na BREZPLAČNO digitalno delavnico z naslovom »Pogovoriti se moramo o alkoholu«, ki bo v torek, 15. 6. 2021 ob 17.00 uri

v spletnem orodju Zoom. Druženje bo trajalo 60 minut.

Več informacij in prijava tukaj.

Starši OŠBI-jevcev - najstnikov, vljudno vabljeni!

 

Rezultati državnega tekmovanja v znanju kemije v šolskem letu 2020/21

Državno tekmovanje za zlato in srebrno Preglovo priznanje je bilo 13. maja 2021 na naši šoli, ki so se ga udeležili  Uma Kralj, iz 8.a, Ana Julija Ažnoh iz 9.a in Leon Rudolf iz 9.b razreda.

Srebrno Preglovo priznanje je dosegla Ana Julija Ažnoh.

Iskrene čestitke!

Mentorica: Metka Kovač

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..