DOGODKI

rlSodelovali smo tudi na 53. likovnem natečaju "LIKOVNI SVET OTROK", ki je potekal na OŠ Karla Destovnika – Kajuha v Šoštanju. Tema je bila razmeram primerna, "OBRNJENO NA GLAVO". Strokovna komisija je izmed 1800  prispelimi deli za razstavo izbrala 188 likovnih del, od katerih je 38 reproduciranih v katalogu. Med razstavljalci in dobitniki priznanj sta tudi naša učenca pod mentorstvom Andreje Stumpf. Rok Tement Matuš in Luka Šifrer iz 8. c razreda sta prejela bronasti priznanji, Rokovo delo pa je svoje mesto našlo tudi v omenjenem katalogu

Čestitke in obilo umetniškega navdiha še vnaprej! 

 

cfNa 34. Kiparski koloniji je letos sodelovalo 13 osnovnih šol iz širše Štajerske regije. Ustvarjalo je 52 osnovnošolcev in nastalo je 19 kiparskih stvaritev na temo Dokler drevo cveti, rodi.

Delo na matični šoli je bil velik zalogaj, saj je potreben poseben čas in prostor zaradi rokovanja z dleti in bati ter drugimi orodji. Ker na koloniji sodelujemo že vrsto let in je bienalno, smo sprejeli tudi ta izziv. Relief, ki sta ga ustvarila Jin Chenyi in Franko Lovrenčič iz 9.b razreda se je uv naslovno stran v katalogu, ki ga je ob tej priložnosti izdal Javni sklad RS. Prejela sta priznanje.

Razstava vseh izdelkov je na ogled v Galeriji RRRudolf vse do 7.12.2021. 

Iskrene čestitke za kreativnost in ustvarjalnost pri likovnem delu, mentorica Andreja Stumpf

bCenjeni obiskovalci spletne strani!

V pričakovanju čarobnega decembra vam sporočamo, da bomo v ponedeljek, 29. 11. in torek, 30. 11., v dopoldanskem času za učence in zaposlene organizirali tradicionalni praznični bazar. V petek bomo v šolski dvorani pripravili sejem, izdelke fotografirali in jih objavili vpogled. Zahvaljujemo se vsem, ki ste že prispevali različne izdelke za srečelov ali darovali sredstva. Še je čas za vašo srčnost, da bomo otroke ves december razveseljevali z majhnimi pozornostmi. Veselimo se dogodka, čeprav ne bo ravno takšen kot si ga vsi želimo.

Na tem mestu lahko prelistate naš katalog z izdelki, ki se ponosno postavljajo na ogled.

 

 

Screenshot 2021 11 18 at 11.53.14Jutri jemo tradicionalni slovenski zajtrk!

Na dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru, letos 19. novembra, bo že enajstič potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt, ki je nastal na pobudo slovenskih čebelarjev je namenjen ozaveščanju o tem, da hrana ne zraste v trgovini, ter razmisleku o prehranjevalnih navadah.  Poleg medu, zelo pomembne sestavine naše prehrane, Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo še kruh, maslo, mleko in jabolko ali drugo sveže ali suho sadje brez dodanega sladkorja.

Dober jutranji tek želimo! In ... ne pozabite na odlično slovensko kosilo - letos prvič! Več: https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/ 

Screenshot 2021 11 13 at 10.38.52Javljamo se iz šole, sobotne šole! Delavnice so v polnem teku, iz učilnic se slišita glasba in smeh. Širijo se vonji po smrekovih vejah, žganem lesu, medenjakih ... Naj spregovorijo fotografije v kratki reportaži. Delimo jih z vami. Lepo nam je!

Sobotna šolaVedoželjnim OŠBI-jevcem se ponuja možnost sobotnega šolskega udejstvovanja v sklopu raznolikih tematskih delavnic. 

Sobotna šola je namenjena poglabljanju in razširjanju znanj predmetnih področij, ki naše učence še posebej zanimajo, s sodelovanjem pri aktivnostih pa razvijajo potenciale v skladu z svojimi interesi in željami.

Sliši se vabljivo, se vidimo?

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke