DOGODKI

IMG 87191. 6. 2023 je potekal koncert z naslovom Poj, poj, poj z menoj na katerem so natopili vsi pevski zbori, ki delujejo na naši osnovni šoli. Na odru je nastopilo skoraj 100 pevcev, ki so s svojimi glasovi napolnili Unionsko dvorano Maribor.

Spoštovani starši in devetošolci, v priponki je seznam srednjih šol, ki bodo imele omejitev vpisa v 1. letnik v šolskem letu 2023/2024

Seznam šol z omejitvijo vpisa v 1. letnik srednje šole za šolsko leto 2023/2024

20230517 1748231V sredo, 18. 5. 2023, se je mladinski pevski zbor naše šole v sklopu Tedna ljubiteljske kulture 2023 udeležil 5. koncerta mladinskih pevskih zborov - MLADINA POJE 2023.

Pevcem čestitamo za uspešen nastop!

 

Več slik v naši spletni galeriji tukaj.

MicrosoftTeams image 6V ponedeljek, 15. maja 2023, se je zaključil drugi krog Državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije. Naši avtorji in mentorji so se znova odlično drezali. V drugi krog, kamor se uvrstijo res samo najboljše naloge, so se od petih nalog, kolikor se jih je uvrstilo na državno tekmovanje, uvrstile kar štiri.  Svoje zagovore so odlično opravili, saj so se iz Murske Sobote, kjer vsako leto poteka 2. krog tekmovanja, vrnili z  enim zlatim, tremi srebrnimi in enim bronastim priznanjem.

Zlato priznanje je osvojil Dino Đonlagić na področju fizike z nalogo Pitot-Prandtlova cev za majhne brezpilotne letalnike (mentor Jure Pikl).

Srebrna priznanja so dosegle 3 naloge, in sicer dve nalogi na področju matematike Razrez torte (avtorja Mark Verginella in Luka Krajnc) in Bralec misli (avtorici Zala Cigale in Stela Petrinić). Pri obeh nalogah je raziskovanje nadziral mentor Jože Senekovič.

Alina Pukl in Zoja Ojdenič Sancin sta prav tako prejemnici srebrnega priznanja za nalogo s področja fizike Hitrost električnega signala, umetna inteligenca in socialna omrežja. Njun mentor je Vitomir Horvat.

Dobitnik bronastega priznanja je Jure Fekonja za raziskovalno nalogo Razpad Jugoslavije na področju zgodovine, mentorica je Irena K. Korelc.

VSEM AVTORJEM IN MENTORJEM ISKRENO ČESTITAMO!

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Učenke naše šole so v okviru društva IATEFL Slovenija sodelovale na tekmovanju iz angleščine za 7. razrede.

Tekmovanje je potekalo tako, da so morale posneti kratki 3-minutni film na temo Life Unplugged oz. kako bi se odvijalo življenje brez tehnologije. Učenke 7. b - Maja Čač, Ela Drevenšek, Hana Potrč in Lucija Tertinek so na državnem tekmovanju dosegle SREBRNO PRIZNANJE.

Za sodelovanje in uspeh jim iskreno čestitamo!

Mentorica: Klavdija Podhostnik.

škl 3

Učenci OŠ Bojana Ilicha so ponovno zelo uspešno nastopili na šahovskem tekmovanju.

Tekmovanje Štajerska kadetska liga je potekalo v petek, 5. 5. 2023, v Mariboru, v organizaciji ŽŠK Maribor Poligram.

Prvenstva se je udeležilo kar 95 šahistk in šahistov iz mariborskih osnovnih šol, med njimi tudi šest učencev OŠ Bojana Ilicha.

Mara Predin (3.b) je s 4,5 točkami iz 7 partij osvojila 1. mesto v skupini deklet do 9 let, Zala Slivnik (3.b) pa 7. mesto.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke