DOGODKI

Vabilo staršem za udeležbo na webinarju

webinarSpoštovani starši,

na šolo smo prejeli vabilo na predavanje za starše z naslovom: »Uspešno premagovanje izzivov učenja na domu, v času, ko so šole zaprte« in »Najstniško vedenje. Kako se nanj učinkovito odzovemo?«

Predavanje, namenjeno staršem vseh otrok do 18. leta starosti se bo odvilo v obliki internetnega webinarja v četrtek, 2. aprila 2020, ob 20. uri. Udeležba je brezplačna.

Prijavnica in dodatne informacije so na voljo na spletni strani izvajalca.

  

Preklic VIZ procesa

ob

TEMSIG - državni nivo tekmovanja mladih glasbenikov RS

Nikolaj ZOREC, učenec 4. a razreda, je v ponedeljek, 9. 3. 2020, v okviru šolanja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, na državnem nivoju tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG dosegel izjemen rezultat, ZLATO plaketo in 95,33 točk.

https://www.zsgs.si/wp-content/uploads/2020/03/Tolkala-1.a-rezultati-splet.pdf

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO PESEM NA TEMO »DOLGČAS«

splletUčenci in učenke!

Skupnost učencev šole vas vabi k sodelovanju na natečaju* za najboljšo pesem na temo "DOLGČAS"

INFORMACIJE IN NAVODILA

*Na natečaju lahko sodeluje vsak učenec in učenka od 1. do 9. razreda. *Pesem na temo »DOLGČAS« je lahko napisana v svobodni pesniški obliki ali v eni od znanih oblik (npr. sonet, balada, haiku …). *Kot pravočasno prispeli bodo upoštevani vsi izdelki, oddani v škatlo pri panoju SUŠ do 25. marca 2020. *Izdelki bodo poslani na natečaj »ELA«, najbolj izvirne pesmi pa tudi nagrajene

Dragi OŠBI-jevci, želimo vam obilo pesniškega navdiha! 

* Natečaj organizira festival PRANGER v sodelovanju s KNJIŽNICO ROGAŠKA SLATINA.

4. DELAVNICA V PODPORO STARŠEVSTVU

kidSpoštovani starši otrok predmetne stopnje!

Prijazno vabljeni na četrto delavnico iz serije delavnic v podporo starševstvu.

Delavnica z naslovom "Kako pomagati otroku pri obvladovanju jeze?" bo 24. 3. 2020 ob 17.30 v učilnici biologije v 2. nadstropju.

Prijavnico za delavnico lahko izpolnite tukaj.

Srečanje bo vodila Sara Mičič, mag. psihologije.

 

 

ZASEDANJE OP OPRAVLJENO!

collageV petek, 6. maca 2020, smo se člani skupnosti učencev šole in učenci, ki so se odzvali vabilu k sodelovanju na 2. zasedanju otroškega parlamenta, zbrali v prostorih učilnice tujega jezika. 

Uvodni pozdrav navzočim je bil v domeni predsednika šolskega parlamenta, osmošolca Aljaža, ki je izrazil zadovoljstvo z obiskom in zbranim zaželel uspešno delo. Tudi gospa ravnateljica je mlade parlamentarce spodbudila k aktivnemu razmisleku in delovni kreativnosti.

Tokratnje »zasedanje« je bilo nekoliko drugačno od preteklih. Potekalo je v obliki delavnice, v sklopu katere smo se vzpenjali po vijačnici poklicne poti: bili smo pesniško ustvarjalni, soočali smo se s težavami in problemi ter iskali načine reševanja le-teh, preizkusili smo se v vizualizaciji, pogledali v prihodnost, domnevali, kako nas vidijo drugi in ob koncu svoje želje poskušali preoblikovati v konkretni cilji. 

Z aktivnostmi zapolnjeno druženje je (pre)hitro minilo. Opremljeni z novimi znanji in informacijami smo zasedanje zaključili s kratko evalvacijo in izborom delegatov za regijsko raven – 26. marca 2020 bodo zaključke današnjega zasedanja z ostalimi mariborskimi vrstniki delili Dina (9. r), Ela (9. r) in Aljaž (8. r).

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..