PEŠBUS

IMG 20200916 073925Aktivna pot v šolo pomeni, da otroci v šolo pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Pomembna je za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok, saj zagotavlja minimalno priporočeno količino fizične aktivnosti in spodbuja vzgojo o prometni varnosti ter trajnostnem razvoju.

Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo pouku.

V tujini je razširjena navada, da odrasli organizirano spremljajo otroke do šole peš po vnaprej začrtanih poteh in po stalnem urniku. V Italiji in Švici je na primer znan pod imenom pedibus, v Veliki Britaniji in ZDA pa kot walking bus. Tak način skupne hoje v šolo smo pri nas imenovali Pešbus.

Ob podpori programa Aktivno v šolo ga izvajamo tudi na naši šoli in sicer V ČASU EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2020 - v dnevih med 16. in 22. septembrom.

Letošnji evropski teden mobilnosti poteka pod sloganom »Izberi čistejši način prevoza!«

Vljudno vabljeni, da se nam na poti še pridružite.

VSTOPNE POSTAJE:

POSTAJA 1 (7.50) – PRI KALVARIJI ( križišče Kosarjeva, Mladinska),
POSTAJA 2 (7.55) - PRI BRANIKU (avtobusna postaja),
POSTAJA 3 (8.00) – SEVERNA TRIBUNA LJUDSKI VRT (pri dvignjenem prehodu za
pešce),
POSTAJA 4 (8.05) – ZADNJA POSTAJA - OŠBI

Več o programu Aktivno v šolo in akciji Pešbus si lahko preberete na spletni strani aktivnovsolo.si, z vprašanji pa se lahko obrnete na naš e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

POSTAJE SO OZNAČENE Z MODRIMI TABLAMI PEŠBUS.

TEDEN

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..