Šah1 V petek, 2. 6. 2023, je na Srednji gradbeni šoli Maribor potekal zaključni turnir Štajerske kadetske lige, ki se ga je udeležilo rekordnih 122 igralcev, od tega kar 6 učencev OŠ Bojana Ilicha Maribor.

V skupini deklet do 9 let je Mara Predin zasedla 3. mesto, hkrati pa je s tem odličnim rezultatom postala tudi zmagovalka sezone v celoletnem seštevku vseh 8 turnirjev.

V skupini do 9 let so šolo uspešno zastopali še: Urban Mlakar, Lev Vesenjak Čerič, Sinai Lunn Britovšek in Mykhailo Vasyliev.

Med dekleti do 12 let je Mia Skuber osvojila 2. mesto.

Šah2

V soboto, 3. 6. 2023, je na OŠ Šmarje - Sap potekalo Državno OŠ prvenstvo do 9 let, ki se ga je udeležilo 152 osnovnošolcev iz cele Slovenije.

Z dobrimi igrami nas je ponovno razveselila Mara Predin, ki je s 6 zmagami iz 9 partij zasedla končno 4. mesto.

V skupini fantov pa je Urban Mlakar s prav tako odličnimi 6 točkami iz 9 partij osvojil končno 13. mesto.

 

 

 

 

 

 

 

Šah3V nedeljo, 4. 6. 2023, pa je potekalo še Ekipno OŠ državno prvenstvo do 12 let. OŠ Bojana Ilicha Maribor se je tekmovanja udeležila z ekipo deklet v sestavi Mara Predin, Mia Skuber in Zala Slivnik.

Po zelo izenačenih in napetih igrah, so učenke tekmovalno zelo uspešno šolsko leto kronale z izjemnim 3. mestom v državi.

Ta dosežek je še posebej razveseljiv, saj so Mara, Mia in Zala nastopile kot najmlajše tekmovalke v tej skupini in se bodo v naslednjem šolskem letu ponovno lahko borile za najvišje uvrstitve.

Iskrene čestitke vsem mladim šahistom ob teh odličnih dosežkih!

 

Karmen Mar

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke