MicrosoftTeams image 6V ponedeljek, 15. maja 2023, se je zaključil drugi krog Državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije. Naši avtorji in mentorji so se znova odlično drezali. V drugi krog, kamor se uvrstijo res samo najboljše naloge, so se od petih nalog, kolikor se jih je uvrstilo na državno tekmovanje, uvrstile kar štiri.  Svoje zagovore so odlično opravili, saj so se iz Murske Sobote, kjer vsako leto poteka 2. krog tekmovanja, vrnili z  enim zlatim, tremi srebrnimi in enim bronastim priznanjem.

Zlato priznanje je osvojil Dino Đonlagić na področju fizike z nalogo Pitot-Prandtlova cev za majhne brezpilotne letalnike (mentor Jure Pikl).

Srebrna priznanja so dosegle 3 naloge, in sicer dve nalogi na področju matematike Razrez torte (avtorja Mark Verginella in Luka Krajnc) in Bralec misli (avtorici Zala Cigale in Stela Petrinić). Pri obeh nalogah je raziskovanje nadziral mentor Jože Senekovič.

Alina Pukl in Zoja Ojdenič Sancin sta prav tako prejemnici srebrnega priznanja za nalogo s področja fizike Hitrost električnega signala, umetna inteligenca in socialna omrežja. Njun mentor je Vitomir Horvat.

Dobitnik bronastega priznanja je Jure Fekonja za raziskovalno nalogo Razpad Jugoslavije na področju zgodovine, mentorica je Irena K. Korelc.

VSEM AVTORJEM IN MENTORJEM ISKRENO ČESTITAMO!

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke