collageV petek, 6. maca 2020, smo se člani skupnosti učencev šole in učenci, ki so se odzvali vabilu k sodelovanju na 2. zasedanju otroškega parlamenta, zbrali v prostorih učilnice tujega jezika. 

Uvodni pozdrav navzočim je bil v domeni predsednika šolskega parlamenta, osmošolca Aljaža, ki je izrazil zadovoljstvo z obiskom in zbranim zaželel uspešno delo. Tudi gospa ravnateljica je mlade parlamentarce spodbudila k aktivnemu razmisleku in delovni kreativnosti.

Tokratnje »zasedanje« je bilo nekoliko drugačno od preteklih. Potekalo je v obliki delavnice, v sklopu katere smo se vzpenjali po vijačnici poklicne poti: bili smo pesniško ustvarjalni, soočali smo se s težavami in problemi ter iskali načine reševanja le-teh, preizkusili smo se v vizualizaciji, pogledali v prihodnost, domnevali, kako nas vidijo drugi in ob koncu svoje želje poskušali preoblikovati v konkretni cilji. 

Z aktivnostmi zapolnjeno druženje je (pre)hitro minilo. Opremljeni z novimi znanji in informacijami smo zasedanje zaključili s kratko evalvacijo in izborom delegatov za regijsko raven – 26. marca 2020 bodo zaključke današnjega zasedanja z ostalimi mariborskimi vrstniki delili Dina (9. r), Ela (9. r) in Aljaž (8. r).

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke