AKTUALNO

POLETNI TABORI – novinarstvo, angleščina in nemščina

taboriZveza prijateljev mladine Maribor v času poletnih počitnic pripravlja tri tabore, ki so odlična priložnost za aktivno preživljanje prostih poletnih dni. Na taborih bodo poleg razgibanih vsebin poskrbeli tudi obilo počitniške zabave (kopanje, ogledi, sprehodi, zabavna druženja in še veliko več).

Tabori so namenjeni nadarjenim in učencem, ki niso prepoznani kot nadarjeni. Starši lahko pri plačilu uveljavljajo subvencijo glede na prihodek na družinskega člana na osnovi regresne lestvice.

Prijavnice in ostale informacije najdete na spletni strani: https://zpm-mb.si/novice-dogodki/poletni-tabori-novinarski-anglescina-in-nemscina/

ŠOLA V NARAVI ZA 3. RAZREDE

Odhod avtobusa bo v sredo, 22. 5. 2019, ob 9.15 uri. Zberemo se v matični učilnici najkasneje ob 8.30, ker bomo pred odhodom malicali.

S Pohorja se vrnemo v petek, 24. 5. 2019, ob približno 16.30 uri. Otroka pričakajte na avtobusni postaji pri šoli (Mladinska ulica). Če otroka ne boste pričakali na avtobusni postaji, ga poiščite v 2. a razredu (ta dan otroci ne gredo sami domov).

Preberite več ...

OŠBIJEV DAN na TRIKOTNI JASI

Spoštovani učenci in starši!

Vreme nam je letos zagodlo.

Žal je zaradi slabo prevoznih, blatnih poti dostava hrane in rekvizitov do koče Luka za naše zmožnosti prezahtevna in prenevarna.

Naše skupno druženje bo zato potekalo na Trikotni jasi. Ker dobra volja ni odvisna od lokacije, se bomo tudi na novem, nekoliko nižjem cilju z veseljem družili in zabavali. Sreča je namreč tam, kjer je srce!

Podrobne informacije o času in kraju pričetka pohoda preberite:

- učenci in starši razrednega pouka TUKAJ,

- učenci in starši predmetnega pouka TUKAJ.

 

Veselimo se druženja z vami,

 

kolektiv OŠBI

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 2019/2020

NIPSPOŠTOVANI UČENCI IN STARŠI!

V prihajajočem šol. letu 2019/2020 lahko učenci 4., 5. in 6. razreda obiskujejo NEOBVEZNE IZBIRNE PREDMETE – tedensko največ 2 šolski uri. Izbirajo lahko med naborom: NIP – nemščina, NIP – umetnost, NIP – tehnika oz. NIP – računalništvo ali pa se za obiskovanje NIP ne odločijo. Učenci 7., 8. in 9. razreda lahko poleg obveznih izbirnih predmetov izberejo tudi NIP - nemščina (2. tuji jezik).

Vključitev k NIP je prostovoljna, s prijavo pa postane obiskovanje predmeta za učenca obvezno. Znanje se ocenjuje, ocena pa vpiše v spričevalo. Več informacij najdete v pripetih dokumentih.

Zbiranje prijav poteka klasično. Prijavnico, ki jo učenci prejmejo v šoli, je potrebno razrednikom oddati do 17. maja 2019.

LETOVANJE OTROK 2019 (Poreč)

Splet porečZPM Maribor z današnjim dnem (6. maj 2019) pričenja z zbiranjem prijav za poletno letovanje otrok v Poreču. Otroci in mladostniki se počitnic lahko udeležijo kot samoplačniki, urejeno pa je tudi subvencioniranje s pomočjo sredstev, ki jih zagotavljajo občine in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Vse informacije, povezane s postopkom ter kriteriji prijave (prijavnica, regresne lestvice, kriteriji in cenik) so objavljeni TUKAJ.

Dodatne informacije:
Referat za letovanja, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 02 229 94 53 (Jožica Dobaj), 02 229 69 14 (Marina Škrubej)

DEJAVNOSTI IN ORGANIZACIJA POUKA V ČASU NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA (7. 5., 9. 5. in 13. 5. 2019)

Učenci 6. in 9. razredov boste v času od 7. maja do 13. maja pisali nacionalne preizkuse znanja (NPZ).

6. in 9. razredi:
Na dan preverjanja se zberete pred učilnicami ob 8.15. Razpored učencev po skupinah bo objavljen na dan pisanja NPZ v vitrini z obvestili za učence in na vratih učilnic, kjer boste pisali NPZ.
7. maj 2019 (torek) – SLOVENŠČINA
9. maj 2019 (četrtek) – MATEMATIKA
13. maj 2019 (ponedeljek) – ANGLEŠČINA (6.razred) in LIKOVNA UMETNOST (9. razred)
Preizkuse pišete 60 minut (od 8.30 do 9.30). Po NPZ poteka pouk po ustaljenem urniku.

7. in 8. razredi:
Učenci 7. in 8. razreda pričnete s poukom po urniku – pouk imate v učilnicah kot bo navedeno v vitrini z obvestili in na šolski spletni strani.
Prosimo, da pridete v šolo pravočasno (najkasneje do 8.25), da ne boste motili poteka NPZ. Prav tako vas prosimo, da se ne zadržujete pred učilnicami, kjer bo potekal NPZ (mansarda in učilnici za BIO in KEM).
Ob teh dnevih bo knjižnica zaprta do 10. ure.
1. šolsko uro boste imeli pouk podaljšan do 9.35, nato pa nadaljujete s poukom po ustaljenem urniku.

Več v priloženi okrožnici:

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..