DOGODKI

PODELITEV NAZIVA SIMBIOZA ŠOL

V četrtek, 6. 6. 2019, je naša šola na slavnostni podelitvi v Ljubljani prejela uradni naziv Simbioza šole.

ŠOLSKO ŠPORTNO TEKMOVANJE V AKVATLONU ZA ŠTAJERSKO IN PREKMURSKO REGIJO

IMG 5943V PETEK, 31. 5. 2019 JE V TERMAH PTUJ POTEKALO PODROČNO PRVENSTVO ŠTAJERSKE IN PREKMURSKE REGIJE V ŠOLSKEM AKVATLONU. NAŠO ŠOLO SO ZASTOPALI UČENCI IN UČENKE V DVEH STAROSTNIH KATEGORIJAH. V ŠTAJERSKI REGIJI SO DOSEGLI NASLEDNJE REZULTATE:
JAKA BOREC 1. MESTO V KATEGORIJI STAREJŠIH DEČKOV
DINA ĐONLAGIĆ 5. MESTO V KATEGORIJI STAREJŠIH DEKLIC
BOR VRAN BENKOVIČ 2. MESTO V KATEGORIJI MLAJŠIH DEČKOV
ŠPELA MAČEK 2. MESTO V KATEGORIJI MLAJŠIH DEKLIC
GARI KLENOVŠEK 4. MESTO V KATEGORIJI MLAJŠIH DEČKOV
ŽIGA LOVŠE 6. MESTO V KATEGORIJI MLAJŠIH DEČKOV
VSI UČENCI SO SE UVRSTILI NA DRŽAVNO ŠOLSKO PRVENSTVO.

Preberite več ...

PROSTOVOLJCI NA FESTIVALU PROSTOVOLJSTVA

V letošnjem šolskem letu je na šoli začel delovati program prostovoljstva. Prostovoljci so v tem šolskem letu opravili kar 233 prostovoljskih ur. Naša šola pa je na področju medgeneracijskega prostovoljstva pridobila tudi naziv Simbioza šola.
Najbolj marljivi prostovoljci so se za zaključek udeležili Festivala prostovoljstva – Prostovoljskega mesta v Mariboru.
Spoznali so različne prostovoljske organizacije ter njihove programe in se ob družbi preostalih prostovoljcev in zanimivih aktivnosti med seboj družili.
OŠBI-jevi prostovoljci so na koncu izdali tudi nekaj zanimivih misli o prostovoljstvu:

Preberite več ...

PRVA NOČ S KNJIGO V ŠOLI IN OTVORITEV MIMOBEŽNICE

IMG 6111Knjige, knjige, knjige...
Prvo noč s knjigo smo pričeli z obiskom Nadškofijskega arhiva Maribor in se navdušili nad zapisi, ki so nastajali vse od srednjega veka naprej. Dotikali smo se starih popisanih strani, se navduševali nad iluminiranimi inicialkami, viticami, redkimi tiskanimi knjigami, napotki za učenje, krstno knjigo, v katero je vpisan naš našli Bojana Ilicha... Takoj za tem smo se v šolski knjižnici že družili z Vinkom Möderndorferjem, pisateljem, pesnikom, režiserjem, tekstopiscem in predvsem zanimivim sogovornikom, ki nam je med drugim opisal svojo prvo skrivnostno noč preživeto v šoli. Zdaj vemo, da je za vsako dobro ljubezensko pesmijo potrebnega tudi nekaj razočaranja, da je drugačnost sicer naporna, vendar lepa in da je pisateljevanje kar težaško delo. In vendarle brez dela, nadarjenosti in domišljije, ne bi mogli otvoriti KNJIGOBEŽNICE - poličke v avli, kamor lahko odložite knjigo, ki je več ne potrebujete, ali ste jo prerasli, prav tako pa lahko drugo knjigo odnesete domov. Po slavnostni otvoritvi z Vinkom Möderndorferjem in pesnico Petro Kolmančič, smo se vrnili v knjižnico in ustvarjali v pesniških delavnicah. Razstavljene pesnitve so zdaj razstavljene v šolski knjižnici in vabijo k branju.

Preberite več ...

S pesmijo lahko prideš do zvezd …

Da je s pesmijo mogoče karkoli: priklicati sonce, zavrteti svet nazaj, se veseliti, tožiti … , sanjariti …, so občuteno pokazali pevci pevskih zborov osnovne šole Bojana Ilicha na svojem tradicionalnem koncertu v Unionski dvorani. Na njem so se predstavili otroški zbor prvošolcev pod vodstvom Sandre Čižič, otroški zbor drugih in tretjih razredov, otroški zbor četrtih in petih razredov ter mladinski pevski zbor pod vodstvom zborovodkinje Alenke Korpar. Koncert ob koncu maja je vsako leto tudi priložnost za podelitev priznanj devetošolcem, ki so vsa leta prepevali v zborih šole. Predvsem z mladinskim pevskim zborom z zborovodkinjo Alenko Korpar so lahko izživeli svoje pevske sposobnosti na številnih nastopih doma in v tujini.

Tudi na tokratnem koncertu so zbori ponovno pokazali, kako ubrano zveni pesem – tako slovenska kot tuja. Koncert je čustveni vrhunec dosegel na koncu, ko je pesem Edvina Fliserja Tam, kjer sem doma, ob združenih zborih pela še vsa dvorana.

S pesmijo lahko prideš do zvezd … predstavitev

TRETJEŠOLCI V ŠOLI V NARAVI

TRETJEŠOLCI V ŠOLI V NARAVI – VTISI 3. DNE

IMG 4618Misija »moja prva šola v naravi« je prešla v zaključno fazo.

Brez okrepčilnega zajtrka ni šlo. Že takoj ob sredinem prihodu je našo pozornost pritegnila kot Dom Miloša Zidanška visoka plezalna stena. Potrpežljivost se izplača – danes smo jo pod budnim očesom alpinista in gorskega reševalca končno preizkusili. Visoko, višje, najvišje ... ko so moči že skoraj pošle, je dodaten zagon prišel s strani sošolcev, ki so nas glasno spodbujali. Svoje misli in občutke smo zopet zaupali dnevniku. Domov pridemo siti, kosilo spet odlično! V jedilnici je bilo čutiti vznemirjenje. Informacija, da nas čaka pakiranje za povratek domov, nas ni ravno razveselila, vendar smo vseeno urno pospravili in odhiteli na sonce. Kratko zaključno prireditev z razglasitvijo najbolj urejenih sob in štafetne igre je prekinil prihod avtobusa ...

Nas že komaj čakate?

Več v naši spletni galeriji tukaj.

Preberite več ...

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..