20230404 094844S svečano razglasitvijo rezultatov v Narodnem domu Maribor se je v torek, 4. aprila 2023, zaključilo 40. srečanje programa Mladi za napredek Maribora 2023.

Med povabljenimi gosti, ki so razglasili rezultate, sta bila tudi ravnateljica naše šole Astrid Videc in profesor matematike Jože Senekovič. Naša šola je namreč vsako leto od začetka programa sodelovala v tem programu, oddali smo tudi največ nalog med vsemi sodelujočimi šolami, profesor Senekovič pa je eden najuspešnejših mentorjev, večkrat nagrajen kot najboljši mentor.

Tudi letos so naši raziskovalci in njihovi mentorji dosegli odlične rezultate, osvojili so namreč 2 zlati in 3 srebrna priznanja.

Na področju fizike so osvojili 1. in 2. mesto, in sicer zlato (Pitot-Prandtlova cev za majhne brezpilotne letalnike, avtor Dino Đonlagić, mentor Jure Pikl) ter srebrno priznanje (Hitrost električnega signala, umetna inteligenca in socialna omrežja, avtorici Alina Pukl in Zoja Ojdenič Sancin, mentor Jure Pikl).

Na področju matematike so prav tako osvojili 1. in 2. mesto, mentor obeh nalog je Jože Senekovič: zlato (Razrez torte, avtorja Mark Verginella in Luka Krajnc) ter srebrno priznanje (Bralec misli, avtorici Zala Cigale in Stela Petrinić).

Srebrno priznanje na področju zgodovine je osvojil avtor Jure Fekonja pod mentorstvom Irene K. Korelc z nalogo Razpad Jugoslavije.

Kakovost nalog potrjuje tudi dejstvo, da so se prav vse naloge uvrstile na državno srečanje.

Vsem avtorjem in mentorjem iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke