IMG 6631V petek, 11. oktobra 2019, je v dopoldanskem času v dvorani generala Rudolfa Maistra MOM potekala 5. okrogla miza »Varno na poti v šolo«. Učence so najprej nagovorili predstavniki mariborske občine, Agencije za varnost prometa ter prometne policije. Gospa podžupanja je poudarila, da se na občini trudijo, da je pot učencev v šolo varna. Izrazila je željo, da bi se odstotek učencev, ki prihajajo v šolo peš ali s kolesom, zvišal, saj največ otrok v šolo še vedno pripeljejo starši. Prepričana je, da bo 14 km novih kolesarskih poti zagotovo pripomoglo k večji uporabi kolesa. Gospod policist je podal nekaj statističnih podatkov ter opozoril, da še vedno preveč voznikov med vožnjo uporablja mobilne telefone. 

V nadaljevanju so učenci 11 mariborskih osnovnih šol podali svoja mnenja in opažanja ter spregovorili o težavah, s katerimi se srečujejo v cestnem prometu. Izpostavili so kritične točke in nevarne odseke šolskih poti ter predstavili aktivnosti, ki jih v okviru preventivnega delovanja izvajajo na šolah. 

Predstavniki so obljubili, da bodo predstavljene predloge in zahteve za izboljšanje šolskih poti poskusili uresničiti v čim večji možni meri. 

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke