katarina

V ponedeljek, 20. novembra 2017 je devetošolka Katarina Kolar za en dan postala »mlada županja«.

Njen delovnik se je pričel s srečanjem z mariborskim podžupanom Sašom Pelkom, ki ji je predal značko ter s tem zaupal enodnevno vodenje mestne občine. Seznanil jo je s potekom županovanja ter predstavil delo ter naloge župana.

Katarina je opravila nekaj intervjujev za televizijo, radio ter časopis. Sprejela je tudi otroke iz okoliških osnovnih šol ter prisluhnila njihovim željam ter kritikam. O pobudah, podanih s strani mladih, je predebatirala z g. podžupanom.

V nadaljevanju je mlado županjo čakal voden ogled prostorov občinske stavbe. Zopet je podala nekaj izjav, nato pa se je odpeljala do Snage, kjer je bila deležna zanimivega predavanja o delovanju podjetja. Srečala se je tudi z g. Žalikom, direktorjem Snage.

Županjina zadnja postaja je bil obisk hotela Tabor, kjer se nahaja ena izmed Unicefovih varnih točk. Tam ji je Unicefov predstavnik g. Ambrožič razložil delovanje organizacije ter navedel nekaj zanimiv statističnih podatkov.

Ob koncu je bil čas za zaključno izjavo in pot domov, s čimer je Katarina uradno zaključila svoj županski dan.

Besedilo in fotografija: Nuša Lešnik, 9. c

Dogajanje so spremljali tudi ostali mediji, več na: Večer (povezava: https://www.vecer.com/mlada-zupanja-si-zeli-daljsi-festival-lent-6351679) , Maribor Info (https://mariborinfo.com/novica/politika-in-gospodarstvo/foto-vajeti-maribora-prevzela-mlada-zupanja-kaj-bi-spremenila), Maribor24 (https://maribor24.si/lokalno/foto-mestna-oblast-predana-mladi-zupanji) ter RTS (https://www.youtube.com/watch?v=nJF5Loz9cQs).