JUHUHU, POČITNICE (SO ŽE SKORAJ) TU

Junij – vonj po poletju, vonj po počitnicah, morju … Učenci se počasi poslavljajo od oguljenih zvezkov, peresnic in knjig in nenazadnje tudi od sošolcev, ki jih ne bodo videli do septembra … Hoditi v šolo v zadnjem tednu pouka dobi nov smisel, saj ure postanejo bolj zanimive, učitelji nekoliko bolj sproščeni, namesto snovi o Einsteinu, Darwinu, Trubarju in še kom se na tabelski sliki učencem pojavljajo zanimivi filmi, besedila itd. Kaj pa naši vrstniki, bolni otroci in mladostniki, ki ne morejo v šolo? Tudi oni si zaslužijo sproščen konec šolskega leta. In takšnega smo jim učitelji v bolnišnični šoli tudi pričarali. V zadnjem tednu smo izvedli kar dva športna dneva, in sicer športne igre, kjer so se učenci v dveh skupinah borili za dobro izvedbo igre in s tem za točke, predvsem pa so se ob igrah zabavali. Učiteljici Vlasta in Alenka sta jim kar malo »ponagajali« in jim pripravili zabavne igre, ki jih ni bilo tako zelo preprosto izvesti. Le kdo bi se upal pomeriti v »šivanju« modnih kreacij brez škarij in igle, nositi vodo v preluknjanih lončkih, iskati težke besede s pomočjo pantomime, prepoznavati vonje z zavezanimi očmi …? Moramo priznati, da je našim učencem vse to odlično uspelo. Drug športni dan pa je bil namenjen športni orientaciji, kjer sta učitelj Igor in učiteljica Simona učence seznanila s pomenom športa za zdravje in dobro počutje, predstavila sta šport med invalidi, učenci pa so se podali na lov za skritim zakladom. Pot do njega ni bila preprosta. Učenci so morali uporabiti svoje znanje o orientaciji in natančno slediti navodilom na učnem listu. To jim je odlično uspelo!
Poleg športnega dne so učenci v tem tednu imeli še znanstveno obarvane delavnice s Centrom eksperimentov in nekoliko drugačen pouk matematike z učiteljico Dragico. Ali lahko verjamete, da so od ure matematike odšli z velikimi nasmeški na obrazih? Bravo, učiteljica.
In končno je napočil naš res čisto čisto zadnji dan šolskega leta 2018/19. Ker morajo učenci še naprej ostati v bolnišnici in je misel na njihov poletni dopust še daleč, smo jim Afriko pripeljali kar v bolniške sobe. Hvala učitelju Igorju, da nas je popeljal skozi svojo osebno izkušnjo potovanja po čarobni savani, žgočem soncu z afriškimi živalmi in s pozdravi prijaznih Masajev. Na koncu naše poletne avanture pa so učitelji v čisto pravem koktejl baru pripravljali sadne napitke po učenčevih naročilih. Le kdo bi se branil koktejla za lažje prenašanje vročine ali pa tistega, ob katerem takoj (a le do septembra) pozabiš na šolo? Nazdravili smo vsi, tudi medicinsko osebje.

Dragi učenci,
naj vaše poletje spremlja koktejl dobre volje, nasmeškov, novih spoznanj in raziskovanj, prijateljskih druženj … Srečno do septembra!

 {oziogallery 1142}

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..