ŠPORTNI DOGODKI

V dveh dneh od občinskih do področnih finalistov v košarki

IMG 20171123 164904Četrti teden novembra je bil za košarkarsko ekipo OŠBI zelo naporen.

Sodelovali so v finalu šolskih ekip mariborskih šol in osvojili odlično drugo mesto. Premoč so priznali le OŠ Tabor 1. Uvrstitev jim je omogočila nastop na področnem finalu, ki se odvijal na OŠ Miklavž zgolj dva dni kasneje.

Proti tradicionalno močni ekipi OŠ Lovrenc na Pohorju so prikazali odlično, borbeno igro in si z zmago zagotovil nastop na tekmovanju za področnega prvaka. Tam jih je čakala ekipa OŠ Tabor 1, ki je v polfinalu premagala gostitelje OŠ Miklavž.

V ponovitvi občinskega finala sta ekipi ponovili tudi dosežen rezultat. OŠBI-jevci so tako postali področni podprvaki in jih pot vodi v četrtfinale državnega tekmovanja v košarki.

Za ekipo so nastopili: Jaka Borec, Sven Aleksander Marinkovič, Jurij Košir, Brin Posel, Lan Voršič, Luka Riedl, Blaž Koprivšek, Lan Blagajac, Filip Kores Urlep, Aleksandar Trenevski, Miha Praznik, Tian Škerget, Jaka Supanič, Rok Brodnjak, Brin Mataln.

 

Čestitamo!

Preberi več

ODBOJKA - STAREJŠI DEČKI FINALISTI OBČINSKEGA PRVENSTVA 17/18

odbojkaOŠBIJEVA ekipa starejših dečkov v odbojki je uspešno merila moči na polfinalu občinskega prvenstvu osnovnih šol za šolsko leto 17/18. Tekmovanje je potekalo v organizaciji naše šole v četrtek, 23.11.2017. V konkurenci treh šolskih ekip (OŠ Rada Robiča, OŠ Malečnik in OŠ Bojana Ilicha) je naša ekipa premagala obe nasprotni ekipi in osvojila odlično prvo mesto. S tem izvrstnim dosežkom je naša ekipa starejših dečkov, ki je nastopala z daleč najmlajšo ekipo, ponovno pokazala kakovostno pripravljenost ter potrdila nastop na finalnem turnirju treh najboljših občinskih ekip.

Ekipa: Nejc Najdič, Timo Klinger, Liam Klinger, Bor Benkovič, Rok Krebs, Tim Mendek, Gari Klenovšek, David Godina in Leon Rudolf.

Mentor: Džino Idžojtič

Čestitamo!

OŠBIJEVCI OBČINSKI PRVAKI V BADMINTONU 17-18

BADMINTON 1.MESTO KATEG. EKIPNO 17 18 1Na občinskem ekipnem prvenstvu v badmintonu, ki je bilo v torek, 14.11.2017 v telovadnici naše šole, je tekmovalo deset najboljših ekip mariborskih osnovnih šol. Tekmovali so v konkurenci kategoriziranih in konkurenci nekategoriziranih igralcev. Ekipo pa sestavljajo trije dečki in tri deklice.
Med nekategoriziranimi igralci (šteje za tekmovanje najšportnejših šol) se je ekipa naše šole izvrstno odrezala ter osvojila drugo mesto. Ekipa kategoriziranih igralcev naše šole je uspeh še nadgradila in osvojila odlično prvo mesto.

Preberi več

NUŠA ULRIH, KLEMEN PUHEK IN GAŠPER BASTIČ OBČINSKI PRVAKI V BADMINTONU 17/18

IMG 3500Na občinskem posameznem prvenstvu osnovnih šol v badmintonu, ki je v sredo, 25.10.2017 potekalo v veliki telovadnici naše šole, je vIMG 3502 različnih starostnih kategorijah tekmovalo več kot 90 učencev in učenk mariborskih osnovnih šol.
Med najuspešnejšimi so bili ponovno učenci in učenke naše šole. Klemen Puhek, Nuša Ulrih in Gašper Bastič so v svojih starostnih kategorijah osvojili 1. mesta. Na zmagovalnih stopničkah sta stala še Filip Dugonik (2.mesto), Tinkara Ulrih (2.mesto). Odlično so se odrezali tudi ostali tekmovalci naše šole: Metka Supej, Ela Vlaisavljević, Ana Julija Ažnoh ter Jaša Protner.


ČESTITAMO!
Mentor: Džino Idžojtič

Preberi več

EKIPNO PODROČNO PRVENSTVO OŠ V ATLETIKI

atletika17punceV sredo, 27.9. je na atletskem stadionu na Poljanah, potekalo tekmovanje v atletiki. Ob učencih so našo šolo zastopala tudi dekleta.

Med rezultati izstopata 2. mesto Minee Rojko v metu vortexa in 2. mesto Nike Jamnik Pregl v suvanju krogle. Seveda so tudi druga dekleta s svojimi nastopi prispevala k ekipni uvrstitvi na 8. mesto.

Rezultate ostalih deklet in fantov po disciplinah, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

REZULTATI TEKMOVANJA Link1

REZULTATI TEKMOVANJA Link2

Čestitamo!

Mentor: Dušan Štuhec Tivadar

MIHA PRAZNIK IN LAN BLAGAJAC PODPRVAKA NA PODROČNEM PRVENSTVU OŠ V ATLETIKI 17-18

ATLETIKA17OBCNa atletskem stadionu Poljane je v sredo, 27.9.2017 potekalo ekipno občinsko in področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole.
Naši učenci so v močni konkurenci ter v razmeroma neugodnih vremenskih razmerah dosegli odlične uvrstitve.
Nekaj vidnejših uvrstitev:
Lan Blagajac – 2.mesto v skoku v daljino
Miha Praznik – 2.mesto v teku na 1000 m
Jure Rezar – 6.mesto v teku na 300 m
Aldin Demiri – 9.mesto v teku na 60 m
Armen Šehić – 10.mesto v metu vorteksa
Rok Brodnjak – 10.mesto v suvanju krogle

ČESTITAMO!
Mentor: Džino Idžojtič

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..